Uncategorised

Spelare att titta extra på i Allsvenskan 2019

Nu när vi äntligen har tagit oss förbi vinterns mörka skugga kan vi börja se fram emot vår- och sommarvärmen. För alla fotbollsintresserade börjar även en ny och spännande fotbollssäsong, oavsett om det handlar om Allsvenskan, Superettan eller division 7. Efter en lång försäsong i kyla och på hårda grusplaner så kan man äntligen beträda gräs- eller konstgräsplanerna och få spela den fotboll man längtat efter sedan förra säsongens slut.

Då gräsmattorna inte alltid är i så bra skick under den tidiga våren så kan man inte räkna med att allt går som på räls då bollarna kan studsa lite hur som helst. De allsvenska arenorna har dock lite bättre förutsättningar då de har heltidsanställda vaktmästare som sköter om gräsplanerna som om det vore deras eget barn.

Det är just Allsvenskan vi ska fokusera på i denna artikel och då i synnerhet vilka spelar man ska titta lite extra på av olika anledningar. Spelare som sticker ut från mängden och som har talangen samt erfarenheten att avgöra matcher på egen hand eller göra spektakulära saker som gör att publiken vill komma till arenorna för att titta.

Här kommer några av de spelare du bör hålla ett extra öga på under Allsvenskan 2019.

  • Sead Haksabanovic. Har varit med ett par år men är fortfarande endast 19 år gammal. Gjorde sig ett namn i Halmstad som en kreativ och bollskicklig mittfältare. Han hade garanterat kunnat prestera teknisk fotboll av hög klass även om han spelade med skor från converse. Han såldes senare till West Ham, men blev säsongen därpå utlånad till Malaga. Nu är han tillbaka i Allsvenskan, då han är på lån hos den anrika klubben IFK Norrköping. Likt Alexander Kacaniklic, blir det även en nystart för Sead som med stor sannolikhet kommer ta sig ut i Europa på nytt i framtiden.
  • Andreas Granqvist. Landslagets lagkapten om förra året valde att ”trappa ner” och flytta hem till Helsingborgs IF var en starkt bidragande orsak till att klubben återigen är ett allsvenskt lag. Med sin rutin och sina ledaregenskaper styr han backlinjen med järnhand och ska nu försöka hjälpa Helsingborg att åter bli ett stabilt allsvenskt lag.
  • Alexander Kacaniklic. Den före detta landslagsspelaren har alltså valt att flytta hem till Sverige och Hammarby efter att ha varit utlandsproffs i bland annat engelska Fulham och franska Nantes. Alexander eftersträvar säkerligen en nystart och har troligtvis drömmar om att på nytt bege sig ut i fotbollsvärlden samt att återta sin plats i det svenska landslaget.
  • Paulinho. Häckens anfallsstjärna som förra året vann skytteligan i Allsvenskan med sina 20 mål. Har börjat komma upp lite i åren så det ska bli spännande och se om han lyckas producera i samma grad även denna säsong.

Nu har du fått ett par spelare att spana lite extra på inför den allsvenska säsongen som redan hunnit avverka två matcher. Vi kan nog förvänta oss en mer spännande säsong än på väldigt länge!

bard