Fakta om fotboll

Börja med fotboll som vuxen

Det finns faktiskt inga regler för hur gammal man ska vara för att börja med fotboll. Mycket små barn bör dock kunna gå först, innan de börjar spela. Uppåt finns det dock inga gränser. Det blir helt enkelt inte för sent för att börja med en sport och det betyder att äldre som aldrig provat fotboll faktiskt fortfarande har chansen. Som vuxen kan det dock vara lite svårt att finna en klubb där man kan börja. Många riktar in sig på barn, ungdomar och vuxna med erfarenhet.

Om man har ett större kompisgäng som man trivs med kan det också vara klokt att prata med dem och fråga om det möjligen är så att de vill börja träna fotboll. Om flera personer är intresserade är det lättare att sätta ihop ett lag för en klubb. Man kan också gå ihop hela gänget och hyra en lokal under en eller flera gånger i veckan. Då kan man träna hur mycket och när man vill.

Varierad träning

Som vuxen är det inte bara att kasta sig in i fotbollsträningen. Det krävs en hel del annat också för att man ska bli bra på det man gör. Man behöver till exempel gott om styrka, men även en god kondition för att man ska orka springa efter bollen. Som vuxen rör man ofta inte så mycket på sig och det kan därför vara bra att kombinera lite konditionsträning och styrketräning med fotbollen. På så sätt kan man lättare hänga med de andra spelarna när de springer.

Som vuxen kan det också vara bra att tänka på att det inte alltid är så lätt att finna fotbollskläder. Hos mindre lag och klubbar finns ofta bara barnstorlekar och då kan man behöva köpa sin egen utrustning. Skor, kläder, handskar och eventuellt benskydd är sådant som varje spelar bör ha.

Konstigt att spela fotboll som vuxen

Många kan tycka att det är lite lustigt att en vuxen person spelar fotboll. Det kan yttra sig i form av konstiga blickar med mera. När man tänker efter är det dock inte alls speciellt konstigt att spela eller börja med fotboll när man är vuxen. Alla har inte möjlighet att idrotta när de är små utan de får ta tillvara på vuxenlivet.

bard