Uncategorised

Billigare el för fotbollsklubben

Att driva en sportanläggning kostar. Många klubbar har tur genom att kommunen ger bidrag, men det är ändå viktigt att hantera pengarna effektivt och smart. Så att ni kan lägga dem på fotbollen. Spara tusenlappar med billigare el.

Byt till Tibber

Det finns elbolag och så finns det elbolag. Satsa på ett elbolag som ger er mer än bara el, som hjälper er att spara pengar och som inte tjänar några pengar alls när ni använder förnybar el, som Tibber.com/se/. En sportanläggning slukar el och det är förnuftigt att sänka energikostnaderna så mycket som möjligt. Lägg istället pengarna på att utveckla spelarna och klubben. Gå in på Tibber.com/se/ och sänk elräkningen för fotbollsklubben rejält.

Solpaneler

Förutom att byta till Tibber är det klokt att se över anläggningen för att minska på energiförbrukningen så mycket som möjligt. Läcker det onödig värme någonstans? Är fönstren gamla? Att byta ut fönster upplevs alltid som en för stor kostnad när man räknar på det, men i slutändan kommer de att betala sig själva. En idrottshall kan drivas med hjälp av solpaneler. Vissa anläggningar kan drivas helt på förnybar energi, men att bara sänka den månatliga kostnaden med några tusenlappar gör stor skillnad. Det finns också ofta bidrag att söka för att installera förnybar energi, så det behöver inte bli så dyrt.

Satsa pengarna på fotbollen

För att fotbollsklubben ska växa är det viktigt att satsa på spelarna. Både de som spelar i de högre ligorna, men också barn och ungdomar. Att ha bra material och få åka på läger gör stor skillnad för att utvecklas. Den egna talangen är oerhört viktig för att lyckas, men den räcker inte hela vägen. Det är kombinationen av inspirerande, pedagogiska och fotbollskunniga tränare, egen talang och mycket träning som skapar spelare som Messi och Ronaldo.

Att fotbollsplanen hålls i bra skick är viktigt, liksom att det går bra att träna inomhus på vintern i en idrottshall. Tillgång till bra träningsutrustning gör också att det blir roligare. Det är även klokt att satsa på teknisk utrustning, appar som hjälper de olika lagen och spelarna att hålla koll på sina resultat. Förbättra konditionen och arbeta med högre puls. För att hålla i långa loppet är det också bra att träna på gym, särskilt för att knän och rygg inte ska ta skada. Eget gym underlättar mycket för att unga spelare ska träna musklerna på rätt sätt.

bard